Cocktailklänningar

Cocktailklänningar finns i flera olika modeller och varianter, det är en aftonklänning

En svart snygg cocktailklänning

Cocktailklänningar anses vara halvformella klänningar som går under attributet aftonklänningar, de går alltså att bära till alla partyn som har en dresscode som är lägre än ”formell” – eller motsvarande uttryckt med andra ord eller på annat språk. De får ha en längd som max går ner till vaderna. Cocktailklänningar blev populära under 1920-talet, då även cocktailparties blev allt vanligare. Cocktailklänningarnas popularitet på dessa partyn gav dem dess namn, klänningarnas alltså – inte partyna.

Om det bjuds till en lite lättare fest på aftonkvisten så är cocktailklänningen det perfekta valet för kvinnan att bära. Det finns många olika varianter av cocktailklänningar och de kommer i många olika färger. Klänningarna är inte lika strikta som en långklänning, som skulle ha burits om det bjudits till middag med flera rätter. Klänningar som bärs till dessa lite lättare kvällsfester ska visa lite mer ben, men ändå vara snygga och se formella ut. De ska se lite lyxigt och uppklätt ut, utan att vara för vulgärt. Flera cocktailklänningar är korta nertill men har långa armar. Den här modellen ser väldigt elegant och snygg ut.

Cocktailparty

Ett cocktailparty är helt enkelt bara en liten fest eller en mottagning där det serveras cocktails. Det behövs inget mer för att mottagning ska få kallas för ett cocktailparty. Många mottagniEn cocktailhattng öppnar med ett cocktailparty, eller ”cocktailtimme” innan de riktiga festligheterna sätter igång. Flera fina mottagningar har gjort på det här sättet för att cocktailtimmen kan användas för att låta alla gäster få god tid på sig att anlända. Under det inledande cocktailpartyt så kommer ingen fast punkt på festens schema att hända. De gäster som har kommit ges bara möjlighet att mingla omkring och lära känna varandra inför kvällen. Det är inget måste att bära cocktailklänningar till dessa cocktailpartyn som är lagda i precis anslutning till större mottagningar, som är de egentliga huvudfesterna. Inför bröllopsmottagningar är det vanligt att ett cocktailparty är belagda, antingen för att invänta brudparet eller för att invänta alla gästers anländande. Cocktailparties blev vanliga i USA under 1920-talet då flera bjudningar av den här sorten hölls bland de lite mer välbeställda familjerna i överklassen. De hade både cocktailpartyn innan sina riktiga bjudningar och helt fristående partyn som bara varade någon timme. Vill man vara helt rätt ute på cocktailpartyt så ska man både bära och cocktailklänning och en cocktailhatt. Cocktailhattar är mindre hattar som inte går ner över huvudet, de fästs i håret och är ofta besmyckade med pärlor, juveler eller fjädrar. Cocktailhatten ska matchas med cocktailklänningen som bärs till partyt. Till dessa två klädesplagg så ska en elegantare variant av en kuvertväska bäras. Skorna som ska väljas till kvällen ska vara mellan till högklackade och utstråla elegans, de ska gå i ett med resten av utstyrseln.

Snygga cocktailklänningar

De klänningar som vi kallar för cocktailklänningar har inte bara sitt användningsområde på cocktailpartyn. De är snygga även till andra tillfällen och eftersom de varken är helt strikta långklänningar eller alltför lössläppta så går de att para ihop till de flesta festligheter. Du kan bära en sådan här klänning en vild utekväll eller till lite lugnare bjudningar. Det går att använda cocktailklänningar nästan som sommarklänningar om de är av en lite lättare modell och har en ljus färg. Snygga cocktailklänningar är alltid uppskattade och stucker ut på festen. Cocktailklänningen har vuxit i popularitet de senare åren då allt fler tillfällen de kan användas på har dykt upp. Det har blivit populärt att ha lättare kvällsbjudningar som kan klassas som cocktailpartyn. Det är vid dessa tillfällen de snygga cocktailklänningarna ska komma fram och visas upp. Det är framförallt på sommaren som cocktailklänningarna kommer fram ur garderoberna. Då klänningarna inte är långa och de är relativt tunna så ger de inget skydd mot kyla och passar inte vid kall väderlek. Vid liknande tillställningar vintertid bör istället en annan typ av aftonklänning användas. En snygg cocktailklänning bör finnas i varje välfylld garderob. Att vara rätt klädd till bjudningar ska man alltid vara om man har möjlighet till det. Cocktailklänningar kostar inte särskilt mycket och man kan hitta billiga cocktailklänningar hos de flesta klädbutiker som säljer klänningar. Om bjudningen du ska på inte ligger precis omkring hörnet så kan du ta och titta igenom några olika klädbutikers utbud av snygga coktailklänningar och hitta den som passar dig bäst.